Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Scholen

Casus

Scholen hebben door vandalisme en inbraak vaak een hoge schadelast. Het blijkt lastig een adequate preventief werkende oplossing te bedenken, waardoor deze schade niet meer optreedt.

Oplossing

Lobeco Oplossingen heeft een concept ontwikkeld, waardoor de schadelast bij veel scholen met 90% is gedaald. De daarvoor benodigde investering is in een half jaar terugverdiend.

Hoe werkt het?

Rond de school wordt met behulp van thermische camera’s een virtueel hekwerk aangelegd. Deze camera's worden aangesloten op een server, waarop video content analyse (VCA) software draait. Hiermee kunnen diverse analyses en rapportages worden opgemaakt en interventie worden aangestuurd.

Wanneer het systeem signaleert dat mensen zich verdacht ophouden in de beveiligingszone, stuurt het systeem automatisch een alert inclusief de betreffende beelden, naar de video meldkamer. De video-analist kan vervolgens aan de beelden zien of er daadwerkelijk sprake is van een incident en kan direct via Live-View de politie of surveillancedienst waarschuwen. De politie beschouwt deze vorm van professionele video analyse als een geverifieerd alarm en reageert met de hoogste prioriteit.

© 2020 Lobeco. Alle rechten voorbehouden.